Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Deriválás

Főoldal » Középiskola » Matematika
382
Határozzuk meg a megadott függvény deriváltjának zérushelyeit!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`f(x)=x^3+x`

Összeget tagonként deriválunk:

`f'(x)=3x^2+1`


Zérushely:

`3x^2+1=0`

`3x^2=-1`

`x^2=-1/3`

Nincs valós megoldás, ez azt jelenti, hogy nincs zérushely.
Módosítva: 3 éve
0