Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kérlek segitsetek

Főoldal » Általános iskola » Fizika
405
Sebeség
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

3
`v=s/t`

`s=v*t`

`t=s/v`

`1.`

`t=25` `min` `=` `25*60=1500` `s`

`s=150000` `cm` `=` `1500` `m`

`v=(1500)/(1500)=1` `m/s``v=1*3.6=3.6` `(km)/h`


`2.`

`s=8000` `dm` `=` `800` `m`

`v=20` `m/s`

`t=(800)/20=40` `s`


`3.`

`v=72` `(km)/h` `m` `72÷3.6=20` `m/s`

`t=1` `h` `25` `min` `=` `3600+1500=5100` `s`

`s=20*5100=102000` `m` `=` `102` `km`

A másik kettőt külön válaszban fogom küldeni.
1

`4.`

`I.`

`s_1=110` `km`

`t_2=35` `min` `=` `35/60=7/12` `h`

`v_1=(110)/(7/12)=(1320)/7≈188.57` `(km)/h`


`II.`

`s_2=90` `(km)/h`

`t_2=60` `min` `=` `1` `h`

`v_2=90/60=1.5` `(km)/h`


`III.`

`s_3=100` `(km)/h`

`t_3=25` `min` `=` `25/60=5/12` `s`

`v_3=(100)/(5/12)=240` `(km)/h`



`v_(átlag)=(s_(összes))/(t_(összes))`

`v_(átlag)=(110+90+100)/(7/12+1+5/12)=150` `(km)/h`
0

`5.`

`s=140` `km`

`v_1=35` `m/s` `=` `35*3.6=126` `(km)/h`

`t_1=(140)/(126)=10/9` `h`

`v_2=30` `m/s` `=` `30*3.6=108` `(km)/h`

`t_1=(140)/(108)=35/27` `h`



`v_(átlag)=(140+140)/(10/9+35/27)=(1512)/13≈116.31` `(km)/h`
-1