Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
365
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
x legyen 1 pohár magassága
1 pohárba még 6-ot tehetünk, hogy 7 legyen együtt.
y legyen az a magasság amivel 1 pohár berakásával megemelkedik az eredeti magasság.
6 pohár berakásával 6y-al emelkedik az összmagasság. Ezért:
x+6y=31 és
x+9y=40
Az alsó egyenletből kivonjuk a felső egyenletet (baloldalból a baloldalt, jobb oldalból a jobb oldalt):
3y=9 és mindkét oldal :3
y=3
Majd visszahelyettesítve:
x+6*3=31
x=13 cm egy pohár magassága.
------------------------------------------------------------------
2. megoldás:
Összerakáskor az egy pohár által előidézett magasságemelkedés a két különböző esetben:
(31-x)/6=(40-x)/9 és mindkét oldal *18
3*(31-x)=2*(40-x)
93-3x=80-2x és mindkét oldal +3x majd mindkét oldal -80
13=x
Módosítva: 3 éve
0

miért válaszolok olyannak aki nem köszöni meg?
0