Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
378
Csak ami bevan karikazva
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`a)`

`6/(sqrt(2))*(sqrt(2))/(sqrt(2))=(6sqrt(2))/2=3sqrt(2)`

`10/sqrt(5)*sqrt(5)/sqrt(5)=(10sqrt(5))/5=2sqrt(5)`

`12/sqrt(3)*sqrt(3)/sqrt(3)=(12sqrt(3))/3=4sqrt(3)`

`24/sqrt(8)*sqrt(8)/sqrt(8)=(24sqrt(8))/8=3sqrt(8)`

`11/sqrt(11)*sqrt(11)/sqrt(11)=(11sqrt(11))/11=sqrt(11)`

`b)`

`sqrt(2)/sqrt(3)*sqrt(3)/sqrt(3)=sqrt(6)/3`

`sqrt(5)/sqrt(7)*sqrt(7)/sqrt(7)=sqrt(5*7)/7=sqrt(35)/7`

`(3sqrt(6))/sqrt(3)*sqrt(3)/sqrt(3)=(3sqrt(18))/3=sqrt(18)`

`(5sqrt(2))/sqrt(5)*sqrt(5)/sqrt(5)=(5sqrt(10))/5=sqrt(10)`

`(2sqrt(2))/sqrt(8)*sqrt(8)/sqrt(8)=(2sqrt(16))/8=(2*4)/8=8/8=1`
0