Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
320
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`856.`

`a)`

`sqrt(2)+sqrt(8)`

`sqrt(2)+sqrt(2^3)`

`sqrt(2)+2sqrt(2)=3sqrt(2)`

`b)`

`sqrt(3)+sqrt(12)+sqrt(27)`

`sqrt(3)+sqrt(2^2*3)+sqrt(3^3)`

`sqrt(3)+2sqrt(3)+3sqrt(3)=6sqrt(3)`

`c)`

`4sqrt(2)+3sqrt(18)-sqrt(50)`

`4sqrt(2)+3sqrt(2*3^2)-sqrt(2*5^2)`

`4sqrt(2)+3*3sqrt(2)-5sqrt(2)=8sqrt(2)`

`d)`

`5sqrt(3)+sqrt(75)-1/2sqrt(147)`

`5sqrt(3)+sqrt(3*5^2)-1/2*sqrt(3*7^2)`

`5sqrt(3)+5sqrt(3)-1/2*7sqrt(3)=6.5sqrt(3)`

`e)`

`5sqrt(4x)+4sqrt(x)+sqrt(9x)`

`5sqrt(2^2x)+4sqrt(x)+sqrt(3^2x)`

`5*2sqrt(x)+4sqrt(x)+3sqrt(x)=11sqrt(x)`

`f)`

`2sqrt(45)+sqrt(20)-3sqrt(80)`

`2sqrt(3^2*5)+sqrt(2^2*5)-3sqrt(2^4*5)`

`2*3sqrt(5)+2sqrt(5)-3*4sqrt(5)`

`6sqrt(5)+2sqrt(5)-12sqrt(5)=-4sqrt(5)`

`g)`

`3sqrt(2b)+sqrt(18b)-sqrt(8b)+2sqrt(50b)`

`3sqrt(2b)+sqrt(2*3^2)-sqrt(2^3)+2sqrt(2*5^2)`

`3sqrt(2b)+3sqrt(2b)-2sqrt(2b)+2*5sqrt(2b)`

`3sqrt(2b)+3sqrt(2b)-2sqrt(2b)+10sqrt(2b)=14sqrt(2b)`

`857`

`a)`

`(sqrt(2)+3sqrt(8)-sqrt(50))*2sqrt(2)`

`(sqrt(2)+3sqrt(2^3)-sqrt(2*5^2))*2sqrt(2)`

`(sqrt(2)+2*3sqrt(2)-5sqrt(2))*2sqrt(2)`

`2sqrt(2)*2sqrt(2)=8`

`b)`

`(2sqrt(3)+sqrt(27)-sqrt(12))*5sqrt(3)`

`(2sqrt(3)+sqrt(3^3)-sqrt(2^2*3))*5sqrt(3)`

`(2sqrt(3)+3sqrt(3)-2sqrt(3))*5sqrt(3)`

`3sqrt(3)*5sqrt(3)=45`

`c)`

`(sqrt(7)+sqrt(2))(sqrt(7)-sqrt(2))`

`(sqrt(7))^2-(sqrt(2))^2`

`7-2=5`

`d)`

`(sqrt(8)+sqrt(3))(sqrt(8)-sqrt(3))`

`(sqrt(8))^2-(sqrt(3))^2`

`8-3=5`
0