Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
364
3 mol normálállapotú gázt felmelegítünk 130 fokra, nyomás nem változik. Mennyi a kezdeti térfogat, meg a melegítés utáni térfogat?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
1 mol normál állapotú gáz térfogata 22,41dm³
3 mol⇒V

V=`3*22,41`=67,23dm³

`(V₁)/(T₁)`=`(V₂)/(T₂)`

V₂=`(V₁*T₂)/(T₁)`=99,26dm³

Módosítva: 3 éve
0