Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Számítsuk ki a mészégetés folyamatának reakcióhőjét az alábbi termokémiai egyenletek ismeretében !

Főoldal » Középiskola » Kémia
656
CaO(sz) + H2O(f) = Ca(OH) (aq) ΔH₁ = - 78 kJ /mol,
Ca(OH)₂ (aq) + CO₂(g) = CaCO (sz) + H2O(f) ΔH₂ = - 100 kJ/mol

Ebben a feladatban szeretnék segítséget kérni, köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
kémia, termokémia, körfolyamatok
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
Szia

A hess-tételt használtam végig, ha még nem hallottál erről, nézz utána mindenképp, ez a magja a feladatnak.

Esetleg kérdésed van, nyugodtan írj!
0