Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek Feladat kérdés

Főoldal » Általános iskola » Matematika
333
ha van egy ilyen: -3(x-2) ebből ugye ez lesz: -3x+6
mert bemegy a - a zárójelbe tudtom szerint? Remélem valaki megerősíti ezt az információt,köszi
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika, kérdés, képlet
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Igen, így van. Az összeg mindkét tagját meg kell szorozni `-3`-mal

`-3*x=-3x`

`(-3)(-2)=6`

Ha csak a hárommal szoroznál be, akkor ez maradna:

`-3(x-2)=-1(3x-6)`

ami szintén `-3x+6` lesz
0