Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek feladatlapok

Főoldal » Általános iskola » Matematika
402
Sziasztok! Ez a kettő oldal kéne minél hamarabb, lehetőleg levezetésel.
Előre is nagyon szépen köszönöm!!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Levezetéssel? Dehát csak annyit kell tégy, hogy kitöltöd a mellékelt táblázatot:

`{:("Szolgáltatás","Ár (€)","Igénybevétel"),("Szállás/6 fő/nap",22.80,4),("Reggeli/1 adag",2.40,6_"fő"*4_"étkezés"=24),("Ebéd/1 adag",6.70,6_"fő"*3_"étkezés"=18),("Vacsora/1 adag",5.60,6_"fő"*4_"étkezés"=24):}`

Majd a számokat kikeresed a 4 felsorolt lehetőség közül és megállapítod, hogy a D-vel egyeznek.

A második feladatnál hasonlóan megkapod, hogy a C a megoldás:

`{:("Szolgáltatás","Ár (€)","Igénybevétel"),("Szállás/4 fő/nap",16.80,6),("Reggeli/1 adag",3.80,4_"fő"*6_"étkezés"=24),("Ebéd/1 adag",7.60,4_"fő"*5_"étkezés"=20),("Vacsora/1 adag",6.50,4_"fő"*6_"étkezés"=24):}`
Módosítva: 3 éve
0