Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
392
Koszonom szepen!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
1. `p_("hidrosztatikai")=` `rho*h*g=1000*100*10=10^6` Pa
Ehhez még hozzá kell adni a légköri nyomást is, ami `10^5` Pa.
Összesen ez `1.100.000` Pa.
2. `300.000=1000*10*h`
Ebből a `h`: 30 m.
3. `100.000=1000*10*h`
Ebből a `h`: 10 m.
4. `p_("hidrosztatikai")=``rho*h*g=1000*1030*10`
Innen `p_("hidrosztatikai")=``10.300.000` Pa.
5. `A=1,5dm^2=0,15 m^2`
`p_("hidrosztatikai")=``10.300.000` Pa
`F=p*A=10.300.000*0,15=1.545.000` N.
0