Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
572
0,7 literes 100%-os gyümölcsszörphöz mennyi vizet kell önteni, hogy 40%-os üdítőt kapjunk?
Előre is köszönöm a választ.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
I.
tömeg: `0.7`
töménység: `100%`
tömény anyag `0.7*1=0.7`

II.
tömeg: `0.7+x`
töménység: `40%`
tömény anyag: `0.7` vagy `0.4(0.7+x)`

És erre kell felírni az egyenletet:

`0.4(0.7+x)=0.7`
`0.28+0.4x=0.7`
`0.4x=0.42`
`x=(0.42)/(0.4)=1.05`

Tehát `1.05` liter vizet kell hozzáöntenünk.
Módosítva: 3 éve
0

Javítottam, bocsi, csak elírtam egy backsticket!
0