Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Algebra

Főoldal » Általános iskola » Matematika
344
2) a) (x-1)² b) (2x-3)² c) (3x-5)² d) (4x-y)² e) (6a-5b)² f) (8a-3)² g) (5x²-2y³)²
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
`(a-b)=a^2-2ab+b^2` ezt a nevezetes azonosságot kell alkalmaznunk

a) `(x-1)^2=x^2-2x+1`

b) `(2x-3)^2=4x^2-12x+9`

c) `(3x-5)^2=9x^2-30x+25`

d) `(4x-y)^2=16x^2-8xy+y^2`

e) `(6a-5b)^2=36a^2-60ab+25b^2`

f) `(8a-3)^2=64a^2-48a+9`

g) `(5x^2-2y^3)^2=25x^4-20x^2y^3+4y^6`
1