Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Algebra

Főoldal » Általános iskola » Matematika
333
a) (x+2)² b) (x+7)² c) (2x+3)² d) (3x+2y)² e) (4+x)² f) (5a+2b)² g) (7a+9b)²
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
`(a+b)^2=a^2+2ab+b^2` ezt kell használnunk


a) `(x+2)^2=x^2+2x+4`

b) `(x+7)^2=x^2+14x+49`

c) `(2x+3)^2=4x^2+12x+9`

d) `(3x+2y)^2=9x^2+12xy+4y^2`

e) `(4+x)^2=16+8x+x^2`

f) `(5a+2b)^2=25a^2+20ab+4b^2`

g) `(7a+9b)^2=49a^2+126ab+81b^2`
1