Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Dolgozat feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
448
A barátnőmnek kellene kérlek segítsetek 14:00 kor kezdődik az órája addig kéne megoldani.

Áruvásárlási kölcsönt veszünk fel 10 hónapra, amelynek összege 300 000 ft. Az egy évnél rövidebb futamidejű kölcsönök éves kamatlába 36%. Határozzuk meg a havi törlesztőrészlet nagyásgát, ha egyenlő részletekben törlesztünk, és éven belüli havi kamatozással számolnak.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Először kiszámítjuk a havi kamatot.

`1,36=(1+r)^12`

`1,36=1+r^12`

`root(12)(1,36)=1+r`

`root(12)(1,36)-1=r`

`0,0259=r`

Tehát a havi kamat `color(red)(rapprox2,6 \ %)`


`300.000*1,026^10=x*(1,026^10-1)/(1,026-1)`

`(300.000*1,026^10)/((1,026^10-1)/(1,026-1))=x`

`color(red)(34.455 \ Ft=x)`
0