Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Általános iskola » Matematika
460
0,8 literes 20%-os ecethez mennyi vizet kell adnunk, hogy 15%-os töménysègű ecetet kapjunk?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
I.
tömeg: `0.8`
töménység: `20%`
oldott anyag tömege: `0.8*0.2=0.16`

II.
töménység: `15%`
tömeg: `0.8+x`
oldott anyag tömege: `0.16` vagy `(0.8+x)*0.15`

Erre fel is lehete írni az egyenletet:

`0.15(0.8+x)=0.16`
`0.12+0.15x=0.16`
`0.15x=0.04`
`x=(0.04)/(0.15)=4/15=0.2dot(6)`
0