Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Általános iskola » Matematika
385
0,7 literes 100%-os gyümölcsszörphöz mennyi vizet kell önteni, hogy 40%-os ecetet kapjunk?
Köszönöm a választ előre is
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Ecet valószínűleg az életbe nem lesz belőle :D De higítani azt lehet.

`0,7*1=(0,7+x)*0,4`

`0,7=0,28+0,4x`

`0,42=0,4x`

`color(red)(1,05=x)`


Tehát 1,05 liter vizet kell hozzáadnunk.
1