Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
426
Tudna valaki segíteni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
A súlyerő egyenlő a tömeg és a nehézségi gyorsulás szorzatával:

`F_G=m*g`

`g≈10` `m/(s^2)`

`2.7=10m`
`m=(2.7)/(10)=0.27` `kg`

`2.7` `kN` `=` `2700` `N`

`2700=10m`
`m=(2700)/(10)=270` `kg`

`0.027=10m`
`m=(0.027)/(10)=0.0027` `kg`
Módosítva: 3 éve
1