Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Columb Törvénye

Főoldal » Középiskola » Fizika
489
Mekkora töltés vonzza a vele megegyező nagyságú töltést 1 méter távolságból 10 a -3-on N erővel
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`F=k(Q_1Q_2)/(r^2)`

`F=10^(-3)` `N`
`r=1` `m`

`Q_1=Q_2`

`F=k(Q^2)/(r^2)`

`10^(-3)=9*10^9*(Q^2)/(1^2)`

`Q^2=(10^(-3))/(9*10^9)`

`Q=+-sqrt((10^(-3))/(9*10^9))`

`Q=+-1/(3*10^6)=+-3.dot(3)*10^(-7)` `C`
1