Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Letszi segits

Főoldal » Középiskola » Fizika
356
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Nem léTszi, hanem léGYszi! ;)

~~~

Ezek szabadesés feladatok, azaz nincs kezdősebesség, a gyorsulás pedig egyenlő a nehézségi gyorsulással. `(a=g)`

`4.`

`s=10` `m`
`v_0=0` `m/s`
`a=g≈10` `m/(s^2)`


`v=sqrt(2as+(v_0)^2)`

`v=sqrt(2*10*10+0^2)=sqrt(200)≈14.14` `m/s`


`v=(v_0+v)/2`

`v=(0+sqrt(200))/2=5sqrt(2)≈7.07` `m/s`


`5.`

`v_0=0` `m/s`
`v=4` `m/s`
`a=g≈10` `m/(s^2)`


`a=(v-v_0)/t`

`10=4/t`

`10t=4`

`t=4/10=0.4` `s`


`s=(v_0+v)/2t`

`s=(0+4)/2*0.4=0.8` `m`
Módosítva: 3 éve
0