Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Lehetne gyors segítséget kapni

Főoldal » Középiskola » Matematika
329
Ird fel két tag összegének négyzeteként
1) a²+2a+1= 2) 4x²+4xy+y²= 3) b²+6bc+9c²= 4) 25x²+20xy+4y²= 5) 25a²+40ab+16b²= 6) x²/25 2x/5+1=
Végezd el a négyzetre emeléseket
7) (3x-2y)²= 8) (5a-3b)²= 9) (a-1/2)²= 10) (b-1/3)²= 11) ( x/2-y/3)²
Köszönöm szépen


Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1) `(a+1)^2`

2) `(2x+y)^2`

3) `(b+3c)^2`

4) `(5x+2y)^2`

5) `(5a+4b)^2`

6) `(x/5+1)^2`

7) `9x^2-12xy+4y^2`

8) `25a^2-30ab+9b^2`

9) `a^2-a+1/4`

10) `x^2-2/3x+1/9`

11) `(x^2)/4-(xy)/3+(y^2)/9`
0