Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek sos

Főoldal » Középiskola » Matematika
396
Ebben a feladatban szeretnék segítséget kérni. Csak a b, részét nem tudom.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Ha az `E` pontot összekötöd a körnek annak a pontjával, ahol `KP` metszi, akkor kiad egy szabályos háromszöget, aminek minden oldala `2` `cm`.

Az egyenlő oldalú háromszög magassága pedig:

`h=(asqrt(3))/2`

`h=(2*sqrt(3))/2=sqrt(3)` `cm`

Az `EF` pedig pont a magasság kétszerese, azaz:
`2sqrt(3)` `cm`
0