Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matekházihoz szeretnék segítséget kérni

Főoldal » Középiskola » Matematika
898
Hány darab 1 cm sugarú golyót önthetünk egy 10 cm sugarú ólomgolyóból?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`R_1=1` `cm`

`R_2=10` `cm`

`V_("gömb")=(4R^3pi)/3`

`V_1=(4*1^3pi)/3=(4pi)/3`

`V_2=(4*10^3pi)/3=(4000pi)/3`

1000-ese, azaz 1000 db golyót önthetünk belőle.
1