Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Exponenciális egyenlet

Főoldal » Középiskola » Matematika
336
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`2^(x^2+4x+5)=2`

`2^(x^2+4x+5)=2^1` SZ.M.M.

`x^2+4x+5=1`

`x^2+4x+4=0`

`x_(1, 2)=(-4+-sqrt(4^2-4*1*4))/2=-2`

Ekvivalens átalakítások miatt a kapott gyök jó.
Módosítva: 3 éve
0