Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Exponenciális egyenlet

Főoldal » Középiskola » Matematika
349
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`5^(2x)*sqrt5*root(3)(5^2)=1/5`

`5^(2x+7/6)=5^-1`

SZ.M.M

`2x+7/6=-1`

`2x=-1-7/6`

`2x=-13/6`

`x=-13/12`


Mivel ekvivalens átalakítást végeztünk ezért az eredmény az eredeti feladatnak is megoldása.
0