Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Exponenciális egyenlet

Főoldal » Középiskola » Matematika
317
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`2.`

`2^(x^2+4x+3)=1/2`

`2^(x^2+4x+3)=2^(-1)` SZ.M.M

`x^2+4x+3=-1`

`x^2+4x+4=0`

Megoldóképlet:
`x=-2`

Ekvivalens átalakítások miatt a kapott gyök jó.

`3.`

`2^(x^2)*4^(2x)=1`

`2^(x^2)*2^(4x)=1`

`2^(x^2+4x)=1`

`2^(x^2+4x)=2^0` SZ.M.M.

`x^2+4x=0`

`x(x+4)=0`

`x_1=0`

vagy

`x_2+4=0`

`x_2=-4`

Ekvivalens átalakítások miatt a kapott gyökök jók.
Módosítva: 3 éve
0