Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok! Szeretnék segítséget kérni a matematika háziban.

Főoldal » Általános iskola » Matematika
335
a) 4(x+5)-3=7+2(3x-1)
b) 5-3(x+4)=7(3-2x)+5
c) -2(6-3x)=9(2x-5)

Levezetéssel! Köszönöm előre is :)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
`a)`

`4(x+5)-3=7+2(3x-1)`
`4x+20-3=7+6x-2`
`4x+17=6x+5` `//-4x`
`17=2x+5` `//-5`
`2x=12` `//÷6`
`x=6`

Ell.:
Baloldal:
`4(6+5)-3=4*11-3=44-3=41`
Jobboldal:
`7+2(3*6-1)=7+2(18-1)=7+2*17=7+34=41`

`M={6}`

A másik kettőt már nem ellenőrzőm, de neked azért ajánlom!

`b)`

`5-3(x+4)=7(3-2x)+5`
`5-3x-12=21-14x+5`
`-3x-7=-14x+26`
`11x=33`
`x=3`

`c)`

`-2(6-3x)=9(2x-5)`
`-12+6x=18x-45`
`33=12x`
`x=33/12`
`x=2.75`
1