Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hány köbcentiméter etilalkoholt (CH3CH2OH) kell bemérni 582,0 cm3, 5,424 V/V%- os oldat elkészítésekor?

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
307
Hány köbcentiméter etilalkoholt (CH3CH2OH) kell bemérni 582,0 cm3, 5,424 V/V%- os oldat elkészítésekor? Mr(CH3CH2OH)=46,08; Mr(H2O)=18,02; és ρ(CH3CH2OH)=0,7893 g/cm3; ρ(H2O)=0,9971 g/cm3;

Elfogadhato megoldas: 31,57cm3
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1
φ%= 5,424%
`V_(oldat)`= 582,0 `cm^3`

`V_(oldott anyag)`=`(582*(5,424))/(100)`=31,567cm³
Módosítva: 3 éve
1