Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek 2

Főoldal » Középiskola » Matematika
359
Koszonom
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1.)
`x_(1,2) = (-b+-sqrt(b^2-4ac))/(2a)=(5+-sqrt((-5)^2-4*1*4))/(2*1)=(5+-sqrt9)/2=(5+-3)/2=color(red)({(x_1=1) , (x_2 =4):})`

2.)
`x_(1,2) = (-b+-sqrt(b^2-4ac))/(2a)=(6+-sqrt((-6)^2-4*1*8))/(2*1)=(6+-sqrt4)/2=(6+-2)/2=color(red)({(x_1=2) , (x_2 =4):})`

3.)
`x_(1,2) = (-b+-sqrt(b^2-4ac))/(2a)=(14+-sqrt((-14)^2-4*1*49))/(2*1)=(14+-sqrt0)/2=(6+-0)/2=color(red)({(x_1=7) , (x_2 =7):})`
Tehát ennek az egyenletnek csak 1 megoldása van a `color(red)(7)`.

4.)
`x_(1,2) = (-b+-sqrt(b^2-4ac))/(2a)=(-5+-sqrt(5^2-4*1*(-6)))/(2*1)=(-5+-sqrt49)/2=(-5+-7)/2=color(red)({(x_1=-6) , (x_2 =1):})`

5.)
`x_(1,2) = (-b+-sqrt(b^2-4ac))/(2a)=(1+-sqrt(1^2-4*2*(-3)))/(2*2)=(1+-sqrt25)/4=(1+-5)/4=color(red)({(x_1=-1) , (x_2 ="1,5"):})`

6.)
`x_(1,2) = (-b+-sqrt(b^2-4ac))/(2a)=(14+-sqrt((-14)^2-4*8*(-15)))/(2*8)=(14+-sqrt676)/16=(14+-26)/16=color(red)({(x_1="-0,75") , (x_2 ="2,5"):})`

7.)
`x_(1,2) = (-b+-sqrt(b^2-4ac))/(2a)=(2+-sqrt((-2)^2-4*1*1))/(2*1)=(2+-sqrt0)/2=(2+-0)/2=color(red)({(x_1="1") , (x_2 ="1"):})`
Tehát ennek az egyenletnek csak 1 megoldása van a `color(red)(1)`.
0