Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki levezetné nekem a következő számítást?

Főoldal » Középiskola » Matematika
407
Sajnos nem tudom megoldani.

Köszönöm a segítséget!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, aranyok
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
alsóból y=9x (x-el való beszorzás után)
a felsőben az (y-0,9x) helyett így: 9x-0,9x=8,1x

0,92x2/(0,1x*8,1x)=0,81x2/0,81x2=1
mert a nevezőben ugye x*x=x2
0

Csatoltam képet.
1