Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenletes és gyorsuló mozgás

Főoldal » Középiskola » Fizika
614
1./ Mit jelent az, hogy egy test gyorsulása 6 m/s2 ?
2./ Mennyi idő alatt nő meg egy test sebessége 15 km/h-ról 108 km/h-ra, ha gyorsulása 2,5 m/s2 ?
3./ Egy test sebessége most -20 m/s, 100 másodperccel ezelőtt 20 m/s volt. Mennyi volt a test gyorsulása?
4./ Egy kisautó észak felé halad 12 m-t, ezután kelet felé 22 m-t, végül dél felé 20 m-t tesz meg. Milyen távolságra van most a kiindulási helyétől?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
1. Másodpercenként 6m/s-mal lesz nagyobb a sebessége a testnek.

2. Δt=`(Δv)/a`= 10,33s

3. a=`(Δv)/t`=-4m/s²

4.
a=20-12=8m
b=22m
c=`root()(8²+22²)`=23,40m
Módosítva: 3 éve
0