Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hasáb

Főoldal » Középiskola » Matematika
1271
Egy szabályos hatszög alapú egyenes hasáb alapéle 0,4 cm, magassága 23 cm. Mekkora a felszíne és a térfogata?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`A_("hasáb")=(2*n*a^2*cot \ (180°)/n)/4+n*a*m=(2*6*0,4^2*cot \ (180°)/6)/4+6*0,4*23approxcolor(red)(56 \ cm^2)`


`V_("hasáb")=(n*a^2*cot \ (180°)/n*m)/4=(6*0,4^2*cot \ (180°)/6*23)/4approxcolor(red)(9,56 \ cm^3)`
0