Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Indiktivitású tekercs

Főoldal » Középiskola » Fizika
501
Mekkora indiktivitású tekercset kell párhuzamosan kapcsolni az 5 nano farád kapacitású kondentátorhoz hogy a rezgő kőt saját frekvenciája 0,4 MHZ legyen.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Ehhez a Thomson-képletet kell tudni: a rezgőkör sajátfrekvenciája `f=1/(2 pi sqrt(LC))`. Ebből kifejezve az induktivitást:

`L=1/((2 pi f)^2C)=1/((2 pi *4*10^5)^2*5*10^(-9))=3.17*10^(-5) H= 31.7 mu H`
0