Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Az áram munkája, hőhatása

Főoldal » Középiskola » Fizika
384
Sziasztok! Ebben a feladatban tud valaki segíteni? Előre is köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
P=`U*I`=`I²*U`=`(U²)/R`

I=`P/U`=`(2000)/(230)`=8,69A

R=`(U²)/P`=`(230²)/(2000)`=26,45Ω

P=`Q/t`=`(m*c*ΔT)/t`=`(`5*4182*40`)/(`9*60`)=1548,88W


η=``(1548,88)/(2000)`*100`=77.44%

kölcség=`1,54888*50`=77,44Ft
Módosítva: 3 éve
1