Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek 7

Főoldal » Általános iskola » Matematika
548
Sziasztok! Dinnye: vett valamennyit, megette az 1/4 részét majd a 11/12 részét. Este már csak 5 db maradt. Mennyit vett?

Köszi!!!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, Sos!, 7
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Ha a második evés alkalmával a `11/12`-ed részét ette meg, akkor a `1/12`-ed rész maradt. Ha `1/12`-ed 5 darab, akkor `11/12`-ed `11 * 5 = 55` darab. Tehát a második evés előtt `5 + 55 = 60`darab volt.

Ha az első evés alkalmával az `1/4`-ed részé ette meg, akkor a `3/4`-ed rész maradt. Ha `3/4`-ed 60 darab, akkor `1/4`-ed `60 -: 3 = 20` darab. Tehát az első evés előtt `60 + 20 = 80` darab volt.
1