Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika 1

Főoldal » Középiskola » Fizika
385
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
a.)
V=`V₀*β*ΔT`=0,624l⇒ennyi víz fog kicsepegni. Kivéve, ha zárt a bojler, akkor semennyi.

b.)
`m_víz`=``rho`*V`=80kg

ΔE=Q=`m*c*ΔT`=`80*4200*60`=20160000J

c.)
20160*25=504000Ft

d.)
P=`(20160000)/18000`=1120W


2.
E=∑Q=`L*m`+`m*c*ΔT`+`m*c*ΔT`=1191000J

3.
Q=`m*c*ΔT`=1680000J

Q=`L*m`=11300000J

t=1680000/7000=240s
0