Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok! Szeretnék segítséget kérni a matematika háziban.

Főoldal » Általános iskola » Matematika
436
a) 4(x+5)-3=7+2(3x-1)
b) 5-3(x+4)=7(3-2x)+5
c) -2(8-3x)
---------- = 2,7
9

Levezetve kérném, ha lehet! Előre is köszi :)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
a) 20x-3=7+6x-2
20x-3=5+6x |-3
20x=2+6x |-6x
14x=2 |÷2
X=7

b)5-3x-12=21-14x+5
-7-3x=26-14x |+7
-3x=33-14x |+14x
11x=33
x= 11/33

c)-2(8-3x)= -16+6x

0