Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Algebra

Főoldal » Általános iskola » Matematika
404
a) 3•(x-5)-4•(2x+7) b) -4•(3x-8)+12•(2x-1) c) -12x•(5x-9)+5x•(-12x-22) d) 4x•(2-x)-3x•(5-y)+xy e) -2x•(x²-3x+1)-5x•(2x²-5x+2) f) (2a-3b)(-5a)-(-2a+b)(-2b) g) 3x²•(x-5)-4x•(2x-3)-(5-x)(-3x) h) (x+2)(x+5)+(x-4)(x-3) i) (8x³-12x²):(-4x)-2x•(2-x) j) (x³-5x²+6x):x-3x•(7-ײ) k) (9x⁴-27x³+15x²):(-3x²)-(8x-5)(x-2) l) (9a²-27a):(-3a)-(2a-3)(5-4a) m) (72x⁴-36x³-18x²):(-9x²)-4•(-2x²+x-3)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
a) 3•(x-5)-4•(2x+7)=3x-15-8x-28= -5x-43
b) -4•(3x-8)+12•(2x-1)= -12x+32+24x-12= 12x+20
c) -12x•(5x-9)+5x•(-12x-22)= -60x²+108x-60x²-110x= 120x²-2x
d) 4x•(2-x)-3x•(5-y)+xy= 8x-4x²-15x+3xy+1xy=-7x-4x²+4xy
e) -2x•(x²-3x+1)-5x•(2x²-5x+2)= -2x3+6x²-2x-10x3+25x²-10x= -12x3+31x²-12x
f) (2a-3b)(-5a)-(-2a+b)(-2b)=-10a²+15ab-(+4ab)-2b²= -10a²+11ab-2b²
g) 3x²•(x-5)-4x•(2x-3)-(5-x)(-3x)= 3x3-15x²-8x²+12x-(-15x)+3x²= 3x3-20x²+27x
h) (x+2)(x+5)+(x-4)(x-3)= x²+5x+2x+10+x²-3x-4x+12= 2x²+22
i) (8x³-12x²):(-4x)-2x•(2-x)= -2x²+3x-4x+2x²= -1x
j) (x³-5x²+6x):x-3x•(7-ײ)= x²-5x+6-21x+3x3= x²-26x+6+3x3
k) (9x⁴-27x³+15x²):(-3x²)-(8x-5)(x-2)=-3x²+9x-5-(8x²-16x-5x+10)= -11x²-12x+5
l) (9a²-27a):(-3a)-(2a-3)(5-4a)= -3a+9-(10a-8a²-15+12a)= -1a-6-8a²
m) (72x⁴-36x³-18x²):(-9x²)-4•(-2x²+x-3)=-8x²+4x+2+8x²+4x-12=8x-10
1