Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Tudnátok segíteni ebben a feladatban? Mértani sorozat

Főoldal » Középiskola » Matematika
333
Hogyan kezdjem el kidolgozni? Jó magyarázatokat nem találtam.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`a_n=a_k*q^(n-k)`

`a_n=a_1*q^(n-1)`

`30=3*1,04^(n-1)`

`10=1,04^(n-1)`

`log_(1,04)10+1=n`

`59,71=n`


Tehát `color(red)(59 \ db)` olyan tag van amely kisebb mint 30. A 60.-ik elem már nagyobb.
1