Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sokszög területe

Főoldal » Középiskola » Matematika
325
Hogyan számoljuk ki ennek a sokszögnek a területét?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Terület, Sokszög
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Először kiszámolom úgy, mintha egy négyzet lenne, majd kivonom belőle azt a 4 téglalapot.

`a=30+40+30=100` `cm`

`T=a^2=100^2=10000` `cm^2`

És akkor a téglalap:

`T=ab=20*40=800` `cm^2`
és ebből ugye négy van, tehát:

`T=10000-4*800=6800` `cm^2`
1