Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Elektronikai rész

Főoldal » Középiskola » Fizika
415
Határozzuk meg az eredő áram erősségét ha U=120 V, ω=1000 1/s, C1= 10 μF, C2= 20 μF.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`f=omega/(2pi)=(1.000 \ 1/s)/(2pi)approx159,15 \ "Hz"`

`X_("C1")=1/(2*pi*f*c_1)=1/(2*pi*159,15 \ "Hz"*10*10^-6 \ F)=100 \ Omega`

`X_("C2")=1/(2*pi*f*c_2)=1/(2*pi*159,15 \ "Hz"*20*10^-6 \ F)=50 \ Omega`

`I=U/(X_("C1"))+U/X_("C2")=(120 \ V)/(100 \ Omega)+(120 \ V)/(50 \ Omega)=color(red)(3,6 \ A)`
0