Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Elektronikai rész

Főoldal » Középiskola » Fizika
363
Mekkora az L2 tekercs feszültsége, ha U=120V, ω=1000 1/s, L1 = 10 mH, L2= 20 mH?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`I=U/(omega*(L_1+L_2))=(120 \ V)/(1.000 \ 1/s*(10 +20)*10^-3H)=4 \ A`

`U_2=I*omega*L_2=4 \ A*1.000 \ 1/s*20*10^-3 \ H=color(red)(80 \ V)`
0