Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek feladatok

Főoldal » Általános iskola » Matematika
386
Sziasztok,Az alábbi 4 feladathoz kellene segítség. Köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
`f=2019`

`alpha=x`
`beta=2x`

A rombuszt bontsui fel 4 db derékszögű háromszögre:

És akkor egy háromszög egyik befogója az `f/2` a másik `e/2` az átfogó pedig az `a` oldal.

A szögek pedig `90°`, `x/2`, `2x/2=x`

`90°+x/2+x=180°`
`180°+x+2x=360°`
`3x=180°`
`x=60°`

Tehát a háromszög szögei:
`30°`, `60°`, `90°`

`sin30°=(2019/2)/a`
`a*sin30°=(2019)/2`
`a=(2019)/2÷sin30°=2019`

`K=4a`
`K=4*2019=8076`
0