Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Deriválás

Főoldal » Középiskola » Matematika
423
Határozzuk meg a következő függvény deriváltfüggvényét!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`f(x)=(3x)/cosx`

`f'(x)=d/dx((3x)/cosx)`

`f'(x)=(d/dx3x*cosx-3x*d/dxcosx)/(cos^2x)`

`f'(x)=(3cosx-3x*(-sinx))/(cos^2x)`

`f'(x)=color(red)((3cosx+3xsinx)/(cos^2x))`
0