Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika - Deriválás

Főoldal » Középiskola » Matematika
410
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
legyen mondjuk `i(x)`

`i(x)=h(g(f(x)))`

`i(x)=sqrt(sin(x^3))`

Átírom deriválható formába:

`i(x)=(sin(x^3))^(1/2)`

Összetett függvényt pedig így deriválunk:

`i'(x)=h'(g(f(x)))*g'(f(x))*f'(x)`

`i'(x)=1/2(sin(x^3))^(-1/2)*cos(x^3)*3x^2`

Ezt lehet már nem érdemes egyszerűsíteni, mert nem lesz szebb.
0