Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szöveges

Főoldal » Középiskola » Matematika
602
Hány liter 40 % - os alkoholhoz hány liter 60 % - os alkoholt kell öntenünk, hogy 20 liter 55 % - os alkoholt kapjunk?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`{(x,+,y,=,20),("0,4"x,-,"0,6"y,=,20*"0,55"):}=>{(x,+,y,=,20),(4x,+,6y,=,110):}=>{(-4x,-,4y,=,-80),(4x,+,6y,=,110):}`

`-4x-4y+4x+6y=-80+110`

`2y=30`

`color(red)(y=15)`



`x+15=20`

`color(red)(x=5)`


Összesen 5 l 40 % - os és 15 l 60 % - os alkoholt kell összekevernünk
0