Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szöveges

Főoldal » Középiskola » Matematika
625
Két, egymástól 9 km távolságra levő pontból egyszerre indul el egy – egy kerékpáros. Ha egymással szembe mennek, 20 perc múlva, ha egy irányban haladnak, 3 óra múlva találkoznak. Mekkora a sebességük?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`{(1/3x,+,1/3y,=,9),(3y,+,9,=,3x):}=>{(27,-,y,=,x),(3y,+,9,=,3x):}`

`9+3y=3*(27-y)`

`9+3y=81-3y`

`color(red)(y=12)`



`9+3*12=3x`

`45=3x`

`color(red)(15=x)`



Az egyik kerékpáros sebessége `15 \ (km)/h` a másiké pedig `12 \ (km)/h`.
0