Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szöveges feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
466
Bizonyos mennyiségű 78 %, illetve 58 % vasat tartalmazó ércet összekeverve 62 % vasat tartalmazó keveréket kapunk. Ha mindkét fajta ércből még 15 − 15 kg – ot hozzáteszünk a keverékhez, akkor 63,25 % - os lesz, Mennyi ércet tartalmaz a keverék az egyes fajtákból?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`{("0,78"x,+,"0,58"y,=,"0,62"(x+y)),((x+15)*"0,78",+,(y+15)*"0,58",=,(x+15+y+15)*"0,6325"):}=>{(16x,-,4y,=,0),(1.475x,-,525y,=,-14.250):}=>{(-8400x,+,2.100y,=,0),(5.900x,-,2.100y,=,-57.000):}`

`-8.400x+2.100y+5.900x-2.100y=0-57.000`

`-2.500x=-57.000`

`color(red)(x=22,8)`


`16*22,8-4y=0`

`color(red)(y=91,2)`


Összesen 22,8 kg 78 % - os és 91,2 kg 58 % - os ércet tartalmaz a keverék a fajtákból
0