Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia házi

Főoldal » Középiskola » Kémia
364
Sziasztok! A csatolt feladatot sajnos nem tudom megoldani, ebben kérem a segítségeteket. Ha tudjátok kérlek levezetve küldjétek.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
A mól arány 1:1, így:

nPropén=m/M=360/42=8,57mol

Ugyanennyi kell a brómból is:

M=8,57*159,80=1369,55g
0