Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egy 7,5 cm hosszúságú aluminium vezetékre 4,8x103 V feszültséget kapcsolunk. Mekkora lesz a vezetékben mozgó elektronok drift sebessége, ha a mozgékonyságuk 13,0 cm2/Vs?

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
339
Egy 7,5 cm hosszúságú aluminium vezetékre 4,8x103 V feszültséget kapcsolunk. Mekkora lesz a vezetékben mozgó elektronok drift sebessége, ha a mozgékonyságuk 13,0 cm2/Vs?

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
E=`U/d`=`4800/0,075`=640V/cm

`v_átl`=`μ*E`=`13*640`=8320cm/s=8,32m/s
1