Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mekkora az elektromos eltolás értéke(D) 8,7x10-8 C töltésű pontszerű testtől 5x10-3 m távolságban, ha a teret kitöltő anyag relatív dielektromos állandója 171,73?

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
422
Mekkora az elektromos eltolás értéke(D) 8,7x10-8 C töltésű pontszerű testtől 5x10-3 m távolságban, ha a teret kitöltő anyag relatív dielektromos állandója 171,73?

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
D=ε0 · E

E=`k*`(q/`r^2`)``=3,48 · 10-3 V/m

D=3,48 · 10-3 · 171,73=0,5976
0